Mincron overgenomen door Kerridge Commercial Systems

1 JULI 2016

Kerridge Commercial Systems (KCS), een internationaal bedrijf met hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk heeft een akkoord bereikt over de overname van Mincron Software Systems, gevestigd in Houston Texas, en zijn succesvolle product suite. Deze overname is een belangrijke strategische overname voor KCS en een welkome ontwikkeling voor Mincron – De bedrijven zullen samen één van de sterkste ERP aanbieders worden voor de handelssector in Noord-Amerika.

KCS is de toonaangevende en bekroonde leverancier van software oplossingen met meer dan 800 klanten in de handelssector wereldwijd, gericht op groothandelaren/distributeurs/retailers en tussenhandelaren in de bouw, industrie en andere sectoren.

Evenwijdig heeft Mincron 30 jaar ervaring met de levering van ERP oplossingen aan een soortgelijk klantprofiel - namelijk bedrijven die behoefte hebben aan effectief inkopen, efficiënt voorraadbeheer, winstgevend verkopen en competitieve serviceverlening. De overname van Mincron door KCS volgt de succesvolle overname en integratie in juni 2015 van Dancik International, North Carolina.

Mincron zal zich blijven richten op productinnovatie, met inbegrip van onderhoud en ondersteuning van het bestaande SmartDistributor productpakket, terwijl ze klanten toegang verstrekken tot andere producten en diensten van de KCS portefeuille.

Reagerend op de overname zei Ian Bendelow, KCS Groep CEO: “Dit is een belangrijke strategische acquisitie voor ons en de tweede in Noord-Amerika, binnen 2 jaar. Het versterkt onze geografische aanwezigheid in de Noord-Amerikaanse markt en biedt een extra platform voor groei in deze belangrijke regio. Mincron sluit parallel aan bij onze succesvolle bedrijfsstrategie van concentratie op de handel en zakelijke management oplossingen voor groothandelaren, distributeurs, winkeliers en handelaars.

Onze klanten zullen profiteren van deze overname door de toename van kracht en diepte binnen ons Noord-Amerikaanse team met betrekking tot de ondersteuning van functionaliteit-rijke oplossingen om te voldoen aan hun bedrijfsdoelstellingen & uitdagingen."

Wendy Berger, General Manager van Mincron verklaarde: “De overname door KCS brengt twee grote bedrijven met soortgelijke geschiedenis, cultuur en klantprofiel bij elkaar. De gebundelde middelen zullen het merk KCS in Noord-Amerika verder versterken en ik kijk er naar uit om deel uit te maken van de groep en het team van Mincron te leiden in een nieuw tijdperk van kansen en mogelijkheden.”

Alan Cross, Executive Vice President voor de KCS groep in Noord-Amerika, zal Wendy en het team ondersteunen en helpen om ervoor te zorgen dat de voordelen van het deel uit maken van een grotere groep beschikbaar zijn voor alle klanten.

Voor meer informatie, bezoek onze websites: www.kerridgecs.nl, www.kerridgecs.com, www.dancik.com en www.mincron.com. Of neem contact op met: marketing@kerridgecs.com

 

Kerridge CS neemt toonaangevende ERP leverancier AGP over

Read more.

Kerridge Commercial Systems (KCS), een wereldwijde leverancier van software oplossingen aan de retail, groothandel en distributiemarkt, heeft een overeenkomst bereikt over de overname van AGP, gevestigd in Veghel.