Skip to content

Houthandel

 

Bedrijfssoftware voor de houthandel

Er is een aantal zaken dat onze software onderscheidt voor de houthandel. De geavanceerde geïntegreerde functionaliteiten zijn op maat gemaakt om te voldoen aan de specifieke eisen van de markt.

Gebruikersgemak

Geberuikersgemak voor jouw houthandel, ongeacht of het verkoop betreft van volledige pakketten/ lengtes, of op losse lengtes. Snelle en gemakkelijke orderinvoer, waarvan we weten dat het van vitaal belang is, bij het verwerken van wat complexe houtbestellingen kunnen zijn, vormt de kern van het systeem. K8 biedt een duidelijk beeld van beschikbare voorraad. Voorraden van volledige pakketten, samen met pakketinhoud en milieucertificering, totale meters en beschikbare lengten zijn allemaal binnen handbereik.

Traceerbaarheid

Kritisch in de houtindustrie, K8 kan de supply chain volgen vanaf de oorspronkelijke bron, via een willekeurig aantal interne en externe bewerkingen. Van de kade tot de zagerij, van het volledige pakket tot losse voorraad, van de werf en verder transport naar jouw klant, K8 biedt volledige traceerbaarheid van alle producten in alle stadia.

Werkorders voor hout

Je kunt eenmalige houtbewerkingsorders aanmaken of op basis van bestaande kits of stuklijsten, of configuraties maken voor speciale bestellingen. Het is eenvoudig om bewerkingen toe te voegen, zoals schaven, behandeling of droging. Alle grondstoffen en bewerkingen dragen bij tot de totale kosten van de order, zodat je de volledige controle hebt over de marges en prijzen. Hoewel multi-stadia beheer over de houtproductiecyclus een integrale functie van K8 is, kun je ook communiceren met jouw andere managementsystemen om automatisch details van pakketten en bundels van lengtespecificaties, inclusief kubieke meters en geproduceerde slagen, vast te leggen. Je kunt ook rechtstreeks communiceren met en importeren van CAD-oplossingen zoals MiTek. K8 beheert en registreert aflopers en bijproducten die zijn geproduceerd vanuit de bewerkingen.

Inkoop en import

Of je nu hout importeert en het op de kade opslaat voor verder transport naar jouw vestigingen of voor bewerking of je gefabriceerde producten koopt via distributie, K8 biedt uitgebreide faciliteiten om de inkoopcyclus te ondersteunen. Je kunt inkomende zendingen van bron naar poort volgen met volledige administratie voor alle extra overheadkosten die bijdragen aan de landed cost - zoals Carriage Insurance & Freight (CIF) en Free on Board (FOB). K8 biedt ook de mogelijkheid om vooraankondiging van verscheping (Advanced Shipping Notice) elektronisch te verwerken, inclusief het opnemen van de verwachte gedetailleerde details en inhoud van de verpakking.

Voorraadbeheer

K8 is ontworpen om in te kopen, te verkopen en voorraad te beheren in de verschillende en vaak uitdagende maateenheden die door de houtindustrie worden gebruikt. Geautomatiseerde kostenberekeningen zorgen ervoor dat je jouw voorraad en de waarde ervan volledig kunt zien. Voorraadtelling, inclusief cycle count, kan worden vergemakkelijkt door het gebruik van HDD’s. Als producten geen barcode hebben, maakt K8 directe invoer mogelijk. Volledige verschillen-analyse en veilige voorraadcorrecties maken allemaal deel uit van de cyclus.

Innovatie

Onze klanten streven voortdurend naar innovatie en nieuwe en betere manieren om dingen te doen. We luisteren altijd naar hen en de evolutie van K8 wordt aangedreven door wat ze ons vertellen dat ze nodig hebben. Onze investering in ontwikkeling is gericht op verkoop, supply chain en financiën.

Nog meer weten over wat de voordelen van K8 zijn voor jouw houthandel? Ontvang direct onze digitale brochure, specifiek voor de houthandel.

Brochure houthandel Contact opnemen

 

ERP software voor je handelsbedrijf

Handelssoftware

Alle modules binnen ons ERP systeem zijn ontwikkeld voor de handel en ondersteunen je bij jouw belangrijkste taken als inkoopmanagement, voorraadbeheer, verkoop en service.

Regionale Websites:
Nederland | België | Zuid Afrika | Kenia | VK, Hoofdkantoor | Ierland | VS en Canada | Australië