Skip to content
 

Overname van AGP maakt Kerridge Commercial Systems een belangrijke leverancier van ERP handelssoftware in de Benelux

AGP

29 januari 2018

Kerridge Commercial Systems (KCS), een wereldwijde leverancier van software oplossingen aan de retail, groothandel en distributiemarkt, heeft een overeenkomst bereikt over de overname van AGP, gevestigd in Veghel.

KCS, met een hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk, biedt al software aan 14.000 klanten wereldwijd, met een aanbod van end-to-end ERP oplossingen met inbegrip van Supply Chain Management, Quote-to-Cash, Financieel Management, CRM, Warehouse Management, Transport Management, Business Intelligence en meer functionaliteiten specifiek voor de groothandel, retail en distributie sector. De acquisitie ondersteunt de strategie van de organisatie van aanhoudende groei en komt in navolging op vijf andere acquisities in de afgelopen 24 maanden, waarvan 2 in de Verenigde Staten, 2 in Zuid-Afrika en 1 in het Verenigd Koninkrijk.

Net als Kerridge Commercial Systems, levert AGP al meer dan 40 jaar ERP oplossingen aan de groothandel, maar ook aan de verhuur-, projecten- en de installatiebranche. De suite aan producten maakt het bedrijf een leider in de ERP markt voor de handelsbranche in Nederland.

AGP zal haar huidige oplossingen blijven onderhouden en ondersteunen. Dit betreft de volledige suite aan producten waaronder Trade, Rent, Projects en Installware. In de loop van de tijd zullen zij de voordelen vanuit het KCS portfolio aan haar klanten introduceren, zoals geavanceerde eCommerce en Cloud diensten als onderdeel van een optioneel upgrade traject en optionele extra functionaliteiten. Om de huidige klanten van het ERP systeem nog beter te ondersteunen zal KCS de integratie van oplossingen van AGP bekijken.

Ian Bendelow, KCS Group CEO: “Als een belangrijke strategische overname in de Benelux zal dit onze aanwezigheid op het Europese continent versterken en zowel onze capaciteiten voor dienstverlening en ons productaanbod uitbreiden. AGP bevestigt onze visie en sluit aan bij onze bedrijfsstrategie om te focussen op de behoeften van handelaren, groothandelaren, detailhandelaren en distributeurs. Onze klanten zullen profiteren van een nog sterker lokaal team in Nederland ter ondersteuning van de behoeften van onze klant.” De KCS Group zal blijven bouwen aan organische groei, met haar branchegerichte oplossingen, klantgerichte service, het constant aantrekken van nieuwe klanten en bestaande klanten helpen om te slagen en te groeien. Verder zullen wij strategische acquisities toevoegen ter verbetering van onze geografische aanwezigheid en de uitbreiding van mogelijkheden voor onze klanten.

Michiel Bakker, Director of Operations - KCS Benelux: ” Wij verwelkomen onze nieuwe collega’s en klanten. Het combineren van de 2 bedrijven versterkt onze kennis en ons aanbod van servicegerichte ERP-oplossingen en Cloud diensten in de dezelfde markten. Het stelt ons in staat om nog verder te groeien in de Benelux. De ERP-oplossingen van beide bedrijven vullen elkaar aan en de combinatie verzekert ons van een duidelijke positie op de markt, van klanten in een nichemarkt tot grote mondiale ondernemingen.”

Voor meer informatie bezoek onze website:

www.kerridgecs.nl
www.agp.nl

Of neem contact op met:

Marketing: Ramona.de.Jong@kerridgecs.com
Telefoonnummer: 0184 679 406

Wij bieden specialistische software, service en support voor de levering van volledig geïntegreerde handels en business management oplossingen aan klanten met een handelsbedrijf, klein of groot - waar dan ook ter wereld.

Bedreven met de handelssector voor meer dan 40 jaar, zijn onze technische experts leiders in handels en management technologieën.

Onze missie is simpel: het ontwerpen en leveren van een hoog presterend geïntegreerde ERP oplossing, die het onze klanten mogelijk maakt om effectiever in te kopen, een efficiënter voorraadbeheer te voeren, winstgevender te verkopen en een betere service te verlenen.

Download Press Release

 

ERP software voor je handelsbedrijf

Handelssoftware

Alle modules binnen ons ERP systeem zijn ontwikkeld voor de handel en ondersteunen je bij jouw belangrijkste taken als inkoopmanagement, voorraadbeheer, verkoop en service.

Regionale Websites:
Nederland | België | Zuid Afrika | Kenia | VK, Hoofdkantoor | Ierland | VS en Canada | Australië