Skip to content
 

Kerridge Commercial Systems heeft verstand van hout...

K8 voor hout

Maak kennis met Olav Hijkoop, één van onze consultants, die gespecialiseerd is in de houtbranche dankzij zijn ervaring in deze sector. Olav kent de dagelijkse processen binnen een houthandel en de behoeften en wensen van onze klanten en de markt. Hij weet deze vertaalslag te maken naar de mogelijkheden van onze ERP oplossing K8 voor handelsbedrijven.

Olav: “K8 is een fantastisch product voor de houthandel, omdat het alles verwerkt en beheert wat een houtbedrijf doet: deelproductie, werkorders, bulk inkopen, rapporteren, bewerkingen voor en verkoop aan handelaren of eindgebruikers.” Olav gelooft dat voor houthandels de belangrijkste wens is dat hun software een volledig overzicht geeft van hun voorraad en bijdraagt aan verhoogde productiviteit. Hij vervolgde: “Toen één van onze houtklanten K8 voor het eerst installeerde, konden ze zien waar de knelpunten in hun processen lagen. Dankzij de verbeteringen die ze konden maken, hebben ze een tweede productielijn kunnen introduceren en de omzet kunnen verhogen.”

Voor bedrijven die partijen en bundels hout ontvangen, heeft K8 de optie om deze als lots en pakken te beheren en het product te volgen wanneer het wordt gesplitst in kleinere pakketten of langs verschillende interne of externe bewerkingen gaat. K8 kan gefaseerde werkorders beheren en job cards maken en rapporteren over elke bewerkingsfase. Het systeem is ook ontworpen om de kosten van het instellen van een machine, de bewerkingen en beheer van aflopers vast te leggen. Ook houdt K8 de integriteit van de chain of custody langs de hele supply chain bij en is het eenvoudig om rapporten te produceren voor inspecteurs om te laten zien waar het hout is of waarin het is verwerkt. Olav voegde hieraan toe: “Volledige zichtbaarheid van uw voorraad is ook wat gebruikers de mogelijkheid biedt om klanten vertrouwen te geven in u als leverancier.”

Het hele interview lezen?

Lees het hele interview

 

ERP software voor je handelsbedrijf

Handelssoftware

Alle modules binnen ons ERP systeem zijn ontwikkeld voor de handel en ondersteunen je bij jouw belangrijkste taken als inkoopmanagement, voorraadbeheer, verkoop en service.