Skip to content
 

Houthandel Benschop kiest voor K8 als ERP oplossing

Het Anker kiest K8

Houthandel Benschop is een familiebedrijf met meer dan vijftig jaar ervaring in de houtbranche waarvan op dit moment de derde generatie aan zet is. Benschop is een toeleverancier aan de aannemerij, Grond-Weg en Waterbouw en Hoveniers en bestaat uit een klein, hecht team waarbij een persoonlijke relatie met de klant voorop staat. 

Wij spraken met Renske Verheijen  over hun houthandelsbedrijf en de reden van de zoektocht naar een volwaardig ERP systeem met de uiteindelijke keuze voor K8.

Momenteel maken ze gebruik van een combinatie van losse applicaties zoals Excel en een boekhoudpakket. De behoefte voor een ERP oriëntatie zat volgens Renske in het volgende: “Ik miste één aanspreekpunt (oftewel softwaresysteem) voor de houthandel. De overdracht is lastig(er) met losse applicaties. Daarnaast zijn losse applicaties foutgevoeliger en kost dit veel tijd om te verwerken. Verder had ik ook de behoefte aan het opbouwen van relevante data voor ons bedrijf”.

“Nadat het duidelijk was voor ons dat we op zoek waren naar een ERP systeem zijn wij een wensen-eisenlijst gaan opstellen. We gaan namelijk van bijna niks naar één volledig systeem. Voornamelijk voor het in- en verkoopproces zochten wij een passende oplossing. Hoe leg je processen goed vast, zodat ook collega’s de gegevens kunnen inzien en een order verder kunnen oppakken. Op basis van deze wensen en eisen hebben wij eerst een marktonderzoek gedaan bij concullega’s en leveranciers. Daarna hebben wij 2 partijen benaderd en uitgenodigd voor een demo waarbij wij uiteindelijk kozen voor K8” vertelt Renske.

De keuze voor K8

“Wat uiteindelijk doorslaggevend is geweest om voor K8 te kiezen is dat het één totaaloplossing is met handige tools en uitbreidingsmogelijkheden naar de toekomst zoals een webshop toepassing. Dit hoeft niet allemaal tegelijk, maar kan stapsgewijs aangevuld worden. K8 is echt een futureproof ERP Systeem” aldus Renske. Daarnaast zien zij de toekomst met Kerridge Commercial Systems ook op de lange termijn duurzaam in.

Begin je digitale transformatie:

Download een brochure

 

ERP software voor je handelsbedrijf

Handelssoftware

Alle modules binnen ons ERP systeem zijn ontwikkeld voor de handel en ondersteunen je bij jouw belangrijkste taken als inkoopmanagement, voorraadbeheer, verkoop en service.

Regionale Websites:
Nederland | België | Zuid Afrika | Kenia | VK, Hoofdkantoor | Ierland | VS en Canada | Australië