Skip to content
 

VTE Europe kiest voor Wholesale

Wholesale

VTE Europe is al 40 jaar actief als groothandel in terminalisolatoren en elektromechanische onderdelen voor universele toepassingen. VTE  biedt de grootste selectie van beschermkappen voor elektrische aansluitingen met laagspanning en gelijkstroom, eigenlijk voor alles waar een accu in zit. 

Wij spraken met eigenaresse Lotte Scheffers over hun groothandel en de reden van de zoektocht naar een ERP systeem met de uiteindelijke keuze voor Wholesale.

Op dit moment werkt VTE al een tijd met Exact Online. Dit systeem werd vooral ingezet voor boekhouding en later uitgebreid met andere functies. Als we aan Lotte vragen waar de behoefte voor een ERP oriëntatie vandaan komt vertelt zij het volgende: “Wij zijn uit het systeem van Exact Online gegroeid, omdat het bedrijf enorm groeit. De levertijden lopen op in de industrie en hier willen wij op inspelen. Onze zoektocht begon bij de automatisering van het magazijn oftewel een WMS systeem, maar al snel kwamen we tot de ontdekking dat er meer nodig was.”

“Nadat het voor ons duidelijk werd dat wij op zoeken waren naar een ERP oplossing met een koppelbaar systeem of één volledig systeem hebben wij verschillende gesprekken gehad met verschillende partijen. Dit liep uit van maatwerk tot standaardoplossing. Uiteindelijk zijn wij uitgekomen op een tussenoplossing en hebben wij voor Wholesale gekozen met een koppeling van Actemium voor magazijnbeheer” vertelt Lotte. 

“Wat uiteindelijk doorslaggevend is geweest om te kiezen voor Wholesale is een combinatie van meerdere factoren. Wij wilden beter inzicht hebben om adequaat te kunnen leveren. Wholesale is voorbereid op elektronische gegevens uitwisselen met klanten met gebruik van EDI. Daarnaast is het ook een groter bedrijf wat zorgt voor minder risico dan een kleine partij met maatwerk en hebben zij ervaring specifiek in de groothandel. Voor de lange termijn voor ons dus een goede keuze” aldus Lotte.  

Zowel wij als het hele team van VTE Europe zijn enthousiast om aan dit project te beginnen! 

 

 


 

ERP software voor je handelsbedrijf

Handelssoftware

Alle modules binnen ons ERP systeem zijn ontwikkeld voor de handel en ondersteunen je bij jouw belangrijkste taken als inkoopmanagement, voorraadbeheer, verkoop en service.

Regionale Websites:
Nederland | België | Zuid Afrika | Kenia | VK, Hoofdkantoor | Ierland | VS en Canada | Australië