Skip to content
 

Acquisitie van IQ Retail maakt Kerridge Commercial Systems de leidende Handel en Retail softwareleverancier in zuidelijk Afrika

IQ Retail

April 2017

Kerridge Commercial Systems (KCS), een toonaangevende wereldwijde leverancier van softwareoplossingen voor de Retail, groothandel, handel en distributie, heeft vandaag een akkoord bereikt over de overname van IQ Retail, gevestigd in Stellenbosch, Zuid-Afrika.

Met het hoofdkantoor in de UK, levert KCS software aan ruim 1.700 klanten wereldwijd, met een aanbod van end to end ERP totaaloplossingen waaronder Supply Chain Management, Ordermangement, Financieel Management, CRM, Warehouse Management, Transport Management, Business Intelligence, ePOS en meer specifieke functionaliteiten voor de groothandel, Retail en distributie. De acquisitie ondersteunt de strategie van de organisatie van aanhoudende groei en volgt drie andere acquisities in de laatste 18 maanden, waaronder 2 in Noord Amerika en 1 andere recentelijk in Zuid-Afrika.

Net als Kerridge Commercial Systems, levert IQ Retail al meer dan 30 jaar Retail en andere ERP oplossingen. De productensuite van het bedrijf, momenteel de toonaangevende Retail POS oplossing in Zuid-Afrika, wordt gedistribueerd via een kanaal van 160 zakelijke partners.

Na afronding van de overname zal de KCS Group de marktleider zijn in de regio als leveranciers van software oplossingen aan de sector, met de levering van oplossingen aan 13.000 klanten en 100.000 gebruikers in zuidelijk Afrika.

IQ Retail zal de bestaande oplossingen blijven onderhouden en ondersteunen en in de loop van de tijd nieuwe voordelen introduceren aan haar klanten vanuit de KCS portefeuille, zoals geavanceerde e-commerce en Cloud diensten, samen met een optionele upgrade strategie naar de gevestigde suite van KCS producten en diensten. Om verdere ondersteuning voor bestaande K8 klanten te realiseren zal KCS kijken naar de integratie van oplossingen vanuit de IQ Retail portefeuille.

Ian Bendelow, KCS Group CEO, zei, "Als de tweede belangrijke strategische overname in Afrika, verstevigt dit onze aanwezigheid verder op het Afrikaanse continent en breidt dit onze capaciteiten, diensten en productaanbod uit. Als we verder ons platform voor groei, IQ Retail bevestigt en uitgelijnd met onze bedrijfsstrategie gaande van zich te concentreren op de behoeften van de winkeliers, handelaars, groothandelaren en distributeurs. Onze klanten zullen profiteren van een nog sterker lokaal team in Zuid-Afrika, ter ondersteuning van de behoeften van onze klant.

Michael Reyneke, Managing Director van IQ Retail, voegde hier aan toe: "Deze acquisitie door KCS biedt twee toonaangevende bedrijven de mogelijkheid hun middelen, service en product aanbod te combineren, om de levering van hoog presterende en geïntegreerde bedrijfsmanagement oplossingen aan onze klanten in zuidelijk Afrika verder te versterken. Wij geloven dat onze geschiedenis, cultuur en klantprofiel ons zal voortbewegen in de toekomst en we kijken uit naar het verbeterde aanbod voor onze klanten".

Als Group Managing Director voor KCS in Afrika, zal Des Nangle de directeuren van IQ Retail, Michael Reyneke en Chris Steyn – en hun team ondersteunen, om ervoor te zorgen dat de voordelen als onderdeel van de KCS Group beschikbaar zijn voor alle klanten.

 

ERP software voor je handelsbedrijf

Handelssoftware

Alle modules binnen ons ERP systeem zijn ontwikkeld voor de handel en ondersteunen je bij jouw belangrijkste taken als inkoopmanagement, voorraadbeheer, verkoop en service.

Regionale Websites:
Nederland | België | Zuid Afrika | Kenia | VK, Hoofdkantoor | Ierland | VS en Canada | Australië