Skip to content
 

Probin Telder kiest voor Wholesale ERP als vervanger van maatwerkpakket

Probin kiest K8

Technische Groothandel Probin Telder is met 6 vestigingen in het midden, oosten en noorden van Nederland en een hoofdkantoor in Kampen een begrip in de regio en in de branche. Telder is één van de grondleggers van de Probin formule - de bouw- en industriegroep binnen de inkooporganisatie Transferro – en een zeer vooruitstrevend lid. Ze bieden een compleet aanbod A-merken.

Binnen de formule Probin werken alle leden als groothandel in ijzerwaren, gereedschappen, hang- en sluitwerk, bouwbeslag, bevestigingsartikelen, machines en aandrijftechniek samen. Naast een eigen voorraad hebben ze meer dan 30.000 verschillende artikelen op voorraad in het gezamenlijke magazijn van Transferro.

Klanten kunnen via vele routes, waaronder een webshop en verschillende balies, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen en ophalen bij Probin Telder. De klant staat centraal en om dit mogelijk te maken is een goed ERP Systeem noodzakelijk. Vanuit de inkooporganisatie Transferro wordt er in een maatwerk omgeving gewerkt. Omdat de continuïteit van dit systeem niet meer gewaarborgd kan worden en de techniek enigszins verouderd is, is Probin Telder op zoek gegaan naar een nieuw ERP Systeem. Directeur Pieter Bram Woltjer en ICT Manager Daniël Sleebos van Probin Telder stelden binnen de zoektocht naar een nieuwe ERP systeem een aantal eisen op. Het moest een gerenommeerde ERP leverancier zijn, een standaard oplossing, en de leverancier moet kennis en ervaring hebben binnen de technische groothandel.

Met Daniël zijn jarenlange ervaring en zijn rol binnen de automatiseringscommissie van Transferro heeft hij deze punten meegenomen in de oriëntatie en een uitgebreid toepasbaarheidsonderzoek. Het ERP Systeem Wholesale van Kerridge Commercial Systems is unaniem door het projectteam van Probin Telder gekozen als haar nieuwe ERP oplossing. Wholesale onderscheid zich volgens Woltjer en Sleebos op een aantal zaken ten opzichte van de andere ERP systemen. Sleebos zegt: “De ruime standaard aan functionaliteiten die gewenst is in de groothandel, maar vooral ook de kennis en de adviserende rol van het team van Kerridge CS hebben de doorslag gegeven dat Probin Telder heeft gekozen voor Wholesale als nieuw ERP systeem.

Op dit moment wordt de basis gelegd voor een stabiele functionele ERP omgeving, waarbij nieuwe ontwikkelingen en innovaties binnen het portfolio van Kerridge Commercial Systems nauwlettend in de gaten worden gehouden door Sleebos. Hij zegt dan ook: “Tools als QlikSense voor de uitgebreidere rapportages en dashboards en apps als Mobile Sales en ePOD (Electronic Proof of Delivery) staan op de planning om mee te worden genomen in de optimalisatiefase.”

 

ERP software voor je handelsbedrijf

Handelssoftware

Alle modules binnen ons ERP systeem zijn ontwikkeld voor de handel en ondersteunen je bij jouw belangrijkste taken als inkoopmanagement, voorraadbeheer, verkoop en service.