Skip to content

Efficiënt Warehouse Management

 

Efficiënt Warehouse Management

De term wordt soms door elkaar gebruikt met ‘voorraadbeheer’ of ‘inventaris controle’. Echter, verschillen beide termen daadwerkelijk van elkaar. WMS is gericht op het behalen van maximale efficiëntie en effectiviteit in uw magazijn, waar voorraadbeheer is gericht op het maximaliseren van de winst door de juiste voorraad te voeren. In andere woorden, betekent voorraadbeheer dat u op de hoogte bent van de voorraad van een bepaald product en wanneer er meer besteld moet worden. Warehouse Management vertelt waar het product zich precies bevindt in uw magazijn en wat de juiste, logische volgorde is voor picking.

Warehouse Management van Kerridge Commercial Systems

Met de WMS oplossing van Kerridge Commercial Systems kan uw houthandel gestroomlijnder en efficiënter werken en maakt u dagelijkse activiteiten eenvoudiger voor uw medewerkers in het magazijn.

Enkele voordelen van een WMS voor uw houthandel zijn:

  • Pickfouten reduceren: pickfouten zijn kostbaar in elk stadium van het proces – als ze vóór verzending worden ontdekt heeft dit loonkosten tot gevolg van het opnieuw picken. Als onjuiste artikelen worden verzonden naar de klant, is het niet alleen duur om de retour te accepteren en de omruiling te verwerken, maar er schuilen hier ook verborgen kosten van een beschadiging van de klantrelatie.
  • Optimaliseer voorraadbeheer: er moet sprake zijn van een evenwicht tussen het beschikbaar hebben van voorraad voor klanten en te veel kapitaal in voorraad hebben vast zitten.
  • Maximaliseer gebruik van de ruimte: de juiste verhouding van vlakke opslagruimte, verticale opslag, rekken en pallets voor uw magazijn zal afhangen van de soorten hout, verwante artikelen en de patronen van distributie. (volledige pakken, individuele lengtes en/of losse voorraad)
  • Verbetering productiviteit: uw loonkosten zijn waarschijnlijk uw grootste kostenpost. Hoeveel zou u besparen als u de productiviteit kunt verhogen met 5%? Of zelfs met 10%?
  • Naleving van de gezondheids- en veiligheidsreglementering: een WMS kan werknemers begeleiden door middel van risicobeoordelingen en een notificatie geven op het gebied van gezondheid en veiligheid, bescherming van je bedrijf, werknemers en klanten tegelijk.

Neem contact met ons op voor meer informatie over geïntegreerde WMS software voor uw houthandel

Brochure houthandel Contact opnemen

 

ERP software voor uw handelsbedrijf

Handelssoftware

Alle modules binnen ons ERP systeem zijn ontwikkeld voor de handel en ondersteunen u bij uw belangrijkste taken als inkoopmanagement, voorraadbeheer, verkoop en service.