Skip to content

EMM Automotive

Automotive Aftermarket

Previous

EMM Automotive

Next

Klant: EMM Automotive

Website: www.emm.com/nl

Automatisering wordt steeds belangrijker

EMM International B.V. vervaardigt en distribueert een omvangrijke range van producten voor met name de professionele automotive en schadeherstelindustrie.

Het assortiment varieert van innovatieve verbruiksproducten en krachtige machines tot aan professionele handgereedschappen, chemische producten en een totaalpakket aan centrale stofafzuiging en RVS mengruimte-inrichting.

Handelssoftware

Vanaf 1994 is EMM geautomatiseerd door KCS. Tot 2008 was dit met een maatwerkoplossing en per 1 januari 2008 is EMM live met het standaardpakket voor de groothandel; AGP Trade. EMM had in de laatste jaren dat zij gebruik maakte van de maatwerk oplossing veel aanvullende wensen voor bepaalde functionaliteit die in AGP Trade al standaard aanwezig waren. Bij de overstap heeft EMM toch nog even gekeken naar andere ERP software. Echter de keuze viel toch op AGP Trade. “Bij KCS kunnen makkelijk aanpassingen speciaal voor EMM worden gemaakt en het is positief dat klanten betrokken worden bij nieuwe ontwikkelingen”, aldus dhr. Johann Poppema, Manager ICT bij EMM automotive.

Tijdwinst

Automatisering met een volledig geïntegreerd systeem maakt een organisatie effectiever, efficiënter, sneller en flexibeler. De beheersing van bedrijfsprocessen wordt beter, doorlooptijden van orders worden korter, de klantgerichtheid neemt toe, de voorraadkosten worden lager en de servicegraad stijgt. Ook voor EMM geldt dit, automatisering met AGP Trade heeft ervoor gezorgd dat bedrijfsprocessen geoptimaliseerd zijn. Op verschillende vlakken bespaart EMM tijd en geld. Het bedrijf heeft 11 vestigingen wereldwijd en door gebruik te maken van de InterCompany module in AGP Trade wordt veel tijd bespaard. Wordt er in Duitsland een product besteld dat vanuit Zwolle geleverd moet worden gaat de gehele orderafhandeling, op een aantal controleslagen na, automatisch.

Resultaten

  • Organisatie wordt effectiever en efficiënter
  • Voorraad kosten lager
  • Door gebruik Intercompany module wordt tijd bespaard
  • Volledige integratie boekhouding

Wilt u meer te weten komen over hoe onze software u kan helpen, neem contact met ons op.

Lees het hele artikel hier.

//

Er zijn meerdere softwarepakketen voor de groothandel, maar door het jarenlange goede contact met KCS en de kennis  in de branche, hebben we opnieuw voor hun gekozen.

 

 

ERP software voor je handelsbedrijf

Handelssoftware

Alle modules binnen ons ERP systeem zijn ontwikkeld voor de handel en ondersteunen je bij jouw belangrijkste taken als inkoopmanagement, voorraadbeheer, verkoop en service.

Regionale Websites:
Nederland | België | Zuid Afrika | Kenia | VK, Hoofdkantoor | Ierland | VS en Canada | Australië