Skip to content

Induparts Technische Groothandel

Technische Groothandel

Previous

Induparts Technische Groothandel

Next

Klant: Induparts Technische Groothandel

Website: induparts.nl

Selectietraject

Op 1 mei 2010 opende technische handelsonderneming Induparts B.V. haar deuren. De drie compagnons van Induparts zijn voormalige collega’s van een landelijk werkende technische groothandel. Door reorganisatie ontstond in Drenthe een “blinde vlek” die nu door Induparts wordt ingevuld.

In het voortraject, bij het opzetten van het bedrijf, moest er over veel zaken nagedacht worden. Onder andere en tevens zeer belangrijk: het selecteren van een geschikt ERP systeem. “In deze branche kun je niet zonder goede automatisering, met alleen een ‘gemoderniseerd notitieblokje’ red je het niet”, aldus Matthias Scheffer, één van de drie eigenaren van Induparts. Een bedrijfsplan werd gemaakt, financiering en huisvesting werden geregeld, leveranciers benaderd, het assortiment samengesteld en er werd een ERP systeem geselecteerd.

Belangrijkste criteria tijdens het selectietraject waren aantoonbare ervaring in en kennis van de technische groothandelsbranche door de software leverancier. In de gesprekken met AGP en de demonstraties van AGP Trade bleek dat AGP de branche door en door kende. Als er tijdens de demonstratie gevraagd werd hoe AGP Trade omgaat met branchespecifieke zaken, zoals bijvoorbeeld het inkopen en verkopen in onderling afwijkende eenheden, meerdere bezorgadressen, eenmalige artikelnummers, het inlezen en verwerken van bestanden etc. dan was daar direct een herkenning en beleving van de problematiek. Deze branchekennis samen met de standaard mogelijkheden de doorslag gegeven bij het maken van de keuze voor AGP Trade.

Verder uitbreiden

Induparts is gestart met de basisversie van AGP Trade en ze zijn erg tevreden met de keuze voor AGP Trade. ”Het voldoet precies aan onze verwachtingen.” vertelt dhr. Scheffer. De uitbreidingen van het ERP systeem zijn enorm en AGP Trade kan met Induparts meegroeien. Hierdoor heeft Induparts het gevoel een automatiseringspartner gevonden te hebben waarmee ze klaar zijn voor de toekomst. Verkoop via internet is iets wat in de nabije toekomst zeker interessant is voor Induparts. De mogelijkheid om AGP Trade uit te breiden met een webshop, welke gebruik maakt van dezelfde database als het ERP systeem, was tijdens de pakketkeuze dan ook zeker van belang. De verwachting dat ook in deze branche E-commerce een steeds groter belang zal innemen, wordt ook door de mensen van Induparts onderschreven. Zo zal het gebruik van EDI (elektronische berichtenuitwisseling) toenemen en zullen offertes en facturen steeds vaker via de mail verstuurd worden.

Resultaten

  • Een automatiseringspartner gevonden
  • Tijd en kosten besparen
  • Heel veel standaard functionaliteit

Wilt u meer te weten komen over hoe onze software u kan helpen, neem contact met ons op.

Lees het hele artikel hier.

//

De branchekennis samen met de standaard mogelijkheden hebben de doorslag gegeven bij onze keuze. Heel veel functionaliteit zit al in standaard in AGP Trade en een groot deel van de implementatie bestaat uit het aan- en uitzetten van de bekende ‘vinkjes’.

 

 

ERP software voor je handelsbedrijf

Handelssoftware

Alle modules binnen ons ERP systeem zijn ontwikkeld voor de handel en ondersteunen je bij jouw belangrijkste taken als inkoopmanagement, voorraadbeheer, verkoop en service.

Regionale Websites:
Nederland | België | Zuid Afrika | Kenia | VK, Hoofdkantoor | Ierland | VS en Canada | Australië