Skip to content

Joh. Bosgra B.V.

Machines en gereedschap

Previous

Joh. Bosgra B.V.

Next

Klant: Joh. Bosgra B.V.

Website: www.bosgra.nl

Een bedrijf met kwaliteit en service

Joh. Bosgra bv is een toonaangevend en gevarieerd bedrijf, gevestigd in het noorden van ons land. Zij verlenen al 44 jaar hun diensten voor onder andere de landbouwmechanisatie, tuin en park en de ruitersport. Kwaliteit en service staan bij Joh. Bosgra bv hoog in het vaandel.

Johannes Bosgra begon 44 jaar geleden, samen met zijn vrouw Anneke Bosgra, het landbouwmechanisatiebedrijf. In 1974 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Rijksstraatweg in Hurdegaryp. In 2001 kwamen de vrouwen Bosgra, Anneke, en haar dochters Gretha en Ciska aan het roer van de organisatie te staan: een bijna unieke bedrijfsvoering in deze branche. De afgelopen 40 jaar is het bedrijf uitgegroeid met een zeer divers aanbod, bestaande uit vier poten: landbouwmechanisatie, tuin en park, ruitersport en trailers en aanhangwagens. In 2004 is er ingrijpend verbouwd en kregen de verschillende onderdelen van het bedrijf allemaal een plek onder één dak, compleet met een moderne werkplaats, uitgebreid magazijn en een showroom voor mechanisatie en trailers.

Selectietraject

Na een wel overwogen en uitgebreid selectietraject bleven er nog twee partijen over. “Ieder pakket had zijn voordelen, maar wat betreft functionaliteit sprongen er bij AGP Trade een paar voor ons belangrijke zaken uit. Onder andere de standaard koppelingen die zij al bieden met verschillende leveranciers, een goed relatiebeheer-systeem, barcodescanning en het eenvoudig kunnen raadplegen van de gehele machinehistorie, waren in onze ogen echt van toegevoegde waarde voor ons bedrijf”, verteld Ciska Bosgra. Na het referentiebezoek bij Perfors werd de keuze gemaakt voor AGP Trade.

Minder administratieve lasten

Toen het bedrijfspand eenmaal gereed was, startte Bosgra in 2006 met de zoektocht naar een nieuw softwaresysteem. Een bedrijf met een omvang als Bosgra, wil haar processen optimaal kunnen beheren. Administratie, inkoop en voorraadbeheer moeten optimaal ondersteund worden door een gedegen softwaresysteem, om zo de lasten te verlichten en efficiënt te kunnen werken. In diezelfde periode werd het eerste contact met AGP Business Software gelegd. Door verschillende oorzaken werd het selectietraject enkele keren uitgesteld, echter in 2010 werd de draad weer helemaal opgepakt. Het contact tussen Bosgra en AGP is altijd blijven bestaan en dus werd AGP opnieuw uitgenodigd bij Bosgra.

Resultaten

  • Standaard koppelingen met leveranciers
  • Grip op de kosten
  • Optimaal gebruikmaken van standaardsoftware

Wilt u meer te weten komen over hoe onze software u kan helpen, neem contact met ons op.

Lees het hele artikel hier.

//

Onder andere de standaard koppelingen die zij al bieden met verschillende leveranciers, een goed relatiebeheer-systeem, barcodescanning en het eenvoudig kunnen raadplegen van de gehele machinehistorie, waren in onze ogen echt van toegevoegde waarde voor ons bedrijf.

 

 

ERP software voor je handelsbedrijf

Handelssoftware

Alle modules binnen ons ERP systeem zijn ontwikkeld voor de handel en ondersteunen je bij jouw belangrijkste taken als inkoopmanagement, voorraadbeheer, verkoop en service.

Regionale Websites:
Nederland | België | Zuid Afrika | Kenia | VK, Hoofdkantoor | Ierland | VS en Canada | Australië