Skip to content

Zanten

Technische Groothandel

Previous

Zanten

Next

Klant: Zanten

Website: zanten.nl

De software dekt alle elementen in het proces

Sinds 1926 is het familiebedrijf Zanten Technical Supply & Service Group actief als technische groothandel voor gebruiks- en verbruiksgereedschappen voor de industrie. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot tachtig medewerkers en vier vestigingen in Veghel, Waalwijk, Weert en Eindhoven. Om deze groei te kunnen genereren maken ze al jaren gebruik van het ERP systeem AGP Trade, MKB software voor de groothandel.

Compleet

De ERP software, welke speciaal ontworpen is voor de groothandel, dekt alle elementen die in het handelsproces aan de orde komen. “Het is een compleet voorraadbeheer (WMS) en financieel pakket, dat bovendien alle toeters en bellen heeft om meerdere magazijnen te optimaliseren voor wat betreft hun voorraadbeheer”, legt Loeffen uit. “Op het moment dat onze voorraad opnemers bij klanten in het magazijn komen, kunnen ze met een handcomputer orders plaatsen en de voorraad op peil houden. Door de goede communicatie met KCS kunnen we continu het product aanscherpen en eventueel verbeteren. Als wij bepaalde elementen anders willen zien, wordt daar direct iets aan gedaan. De lijnen zijn kort, en dat werkt wel zo prettig”.

Overal en altijd

Het systeem is niet alleen praktisch in de magazijnen, maar zeker ook op kantoor. “De goede koppelingen naar het Officepakket van Microsoft zijn onmisbaar”, begint Steenbakkers. “We kunnen de gegevens direct van het systeem naar Excel of Word verplaatsen, waardoor het gemakkelijk wordt om bijvoorbeeld prijsafspraken door te sturen naar klanten of een overzichtje met leverancier-artikelnummers naar een leverancier te sturen. Daarnaast is het ook eenvoudig om gegevens weer te importeren in het systeem, zoals bijvoorbeeld een door de leverancier aangevuld Excel-bestand, met juiste prijzen en kortingen. Bovendien kunnen we de gegevens te allen tijde, onafhankelijk van de plaats, inzien. Of ik nu thuis, op de zaak, of in het buitenland ben, overal kan ik inzicht krijgen in het kleinste detail van onze werkzaamheden. Ik kan een overview opvragen en globaal inzicht krijgen in de resultaten, maar ik kan ook op de orderregel nauwkeurig bekijken wat er is gefactureerd, besteld of afgeleverd.

Resultaten

  • Systeem praktisch in magazijn en op kantoor
  • Belangrijke info automatisch bijgehouden
  • Overal inzicht in belangrijke gegevens
  • Continu product aanscherpen en verbeteren

Wilt u meer te weten komen over hoe onze software u kan helpen, neem contact met ons op.

Lees het hele artikel hier.

//

AGP Trade zorgt ervoor dat alles wat we willen weten automatisch wordt bijgehouden. Als de servicegraad afwijkt, dan kan ik precies zien waar we minder goed gescoord hebben en wat we er aan kunnen doen.

 

 

ERP software voor je handelsbedrijf

Handelssoftware

Alle modules binnen ons ERP systeem zijn ontwikkeld voor de handel en ondersteunen je bij jouw belangrijkste taken als inkoopmanagement, voorraadbeheer, verkoop en service.

Regionale Websites:
Nederland | België | Zuid Afrika | Kenia | VK, Hoofdkantoor | Ierland | VS en Canada | Australië