Skip to content

Dersimo Vloeren

Huis & Tuin

Previous

Dersimo Vloeren

Next

Klant: Dersimo Vloeren

Website: dersimo.nl

Standaard en toch op maat

Sinds 1972 is Dersimo een echte groothandel die bestaat uit inkoop en verkoop van een breed assortiment aan vloeren. Bijna ieder soort vloer, zoals tapijt, linoleum, pvc en vinyl, kan geleverd worden.

Daarvoor hebben zij toonaangevende fabrikanten en merken geselecteerd. Dersimo houdt trends en ontwikkelingen op het gebied van vloeren continu in de gaten en past het aanbod hier steeds op aan. Dersimo is gevestigd in Maassluis. Hier bevindt zich het kantoor en het magazijn en over het land verspreid nog acht vertegenwoordigers met ieder zijn eigen regio.

AGP Trade is voor Dersimo uitgebreid met functionaliteit voor de textielbranche. Iedere uitbreiding die wordt geprogrammeerd, wordt ingebouwd in de standaard van AGP Trade. Hierdoor kunnen wij voldoen aan de wens van de klant en tegelijkertijd specifieke branchefunctionaliteit ontwikkelen. Bent u op zoek naar ERP software voor de textielbranche, dan bieden wij u een standaardoplossing op maat van uw bedrijf!

Een brancheproblematiek

In 2009 besloot Dersimo op zoek te gaan naar een nieuwe softwareleverancier. Hun toenmalige leverancier kon niet voldoende continuïteit en stabiliteit bieden voor de toekomst. Er zijn echter weinig softwarebedrijven gespecialiseerd in de problematiek van de textielbranche. Om die reden werd een extern adviesbureau ingeschakeld waarmee een longlist en uiteindelijk een shortlist werd samengesteld. Eind 2009 ontving AGP Business Software de opdracht voor een vooronderzoek.

Goede voorbereiding

De heer Leo Vellekoop, Controller bij Dersimo: “Een belangrijk onderdeel van de implementatie was de migratie. We hebben veel tijd gestoken in het voorbereiden en testen van de conversie van de aanwezige gegevens.” In november werd begonnen met het opleiden van de keyusers. Ter ondersteuning van de opleiding, werd een testadministratie ingericht waarmee de keyusers en gebruikers konden oefenen. Hier werd enthousiast gebruik van gemaakt, waardoor men in een korte tijd goed leerde werken met AGP Trade. Door het oefenen met deze testadministratie werd ook snel duidelijk waar de inrichting van het systeem nog aanpassing nodig had. “We hebben, samen met AGP, de overgang heel goed voorbereid. Onze klanten hebben hierdoor van de live gang van 1 januari niet of nauwelijks iets gemerkt”, aldus de heer Leo Vellekoop.

Resultaten

  • Livegang nauwelijks gemerkt door klanten
  • Gebruikers merken de efficiency van het pakket
  • Gebruikmaken van barcodescanning

Wilt u meer te weten komen over hoe onze software u kan helpen, neem contact met ons op.

Lees het hele artikel hier.

//

Een belangrijk onderdeel van de implementatie was de migratie. We hebben, samen met AGP, de overgang heel goed voorbereid. Onze klanten hebben hierdoor van de live gang van 1 januari niet of nauwelijks iets gemerkt.

 

 

ERP software voor je handelsbedrijf

Handelssoftware

Alle modules binnen ons ERP systeem zijn ontwikkeld voor de handel en ondersteunen je bij jouw belangrijkste taken als inkoopmanagement, voorraadbeheer, verkoop en service.

Regionale Websites:
Nederland | België | Zuid Afrika | Kenia | VK, Hoofdkantoor | Ierland | VS en Canada | Australië