Skip to content

Kuipers Bouwmaterialen

Bouwmaterialen

Previous

Kuipers BMH

Next

Klant: Kuipers Bouwmaterialen

Website: www.kuipers-bmh.nl

Uitdagingen

Kuipers Bouwmaterialen en Steenhandel BV is de haast enig overgebleven onafhankelijke groothandel in bouwmaterialen in het noorden van het land. Niet gelieerd aan een specifiek merk of een specifieke bouwpartner, maar gewoon opererend vanuit de eigen ervaring en kennis in deze branche.

Twee gekoppelde softwareapplicaties, een boekhoudpakket en een orderverwerkingsapplicatie moesten plaats maken voor K8 Babbage van Kerridge Commercial Systems. Binnen het bedrijf wordt inmiddels een jaar gewerkt met de ERP oplossing van KCS.

“Wij zochten een totaalpakket waar je sommige dingen wel of niet gebruikt. Heel vaak is het zo dat je een wat kaler basispakket krijgt en dat je vervolgens modules erbij moet aanschaffen, wij wilden zelf kunnen kiezen wat we wilden gebruiken.” (Jan Kuiper – Kuipers Bouwmaterialen).

Kuipers Bouwmaterialen en Steenhandel BV heeft als ambitie om op alle vestigingen een grote en actuele voorraad bouwmaterialen klaar te zetten voor klanten die actief zijn in de professionele bouwsector. De in 1998 ontstane groothandel in bouwmaterialen en prefab betonproducten is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie van circa 60 medewerkers en opereert vanuit meerdere vestigingen verspreid over Overijssel, Drenthe en Groningen. De nieuwste vestiging, in 2016 geopend in Zwolle, is tegelijkertijd de locatie waar K8 vanaf de opening live is gegaan.

Resultaten

  • Efficiënter voorraadbeheer, ook tussen de vestigingen onderling
  • Tijdwinst orderafhandeling
  • Beter en sneller inzicht in debiteuren
  • Bedrijfsbreed een betere informatievoorziening

Lees het hele artikel hier.

//

We hebben nu makkelijker inzicht in voorraad, verkoop en de financiële afhandeling van de verkoop.

- Rob Kamp, Kuipers Bouwmaterialen en Steenhandel

 

 

ERP software voor je handelsbedrijf

Handelssoftware

Alle modules binnen ons ERP systeem zijn ontwikkeld voor de handel en ondersteunen je bij jouw belangrijkste taken als inkoopmanagement, voorraadbeheer, verkoop en service.