Skip to content

Eppinga Bouwmaterialen

Bouwmaterialen

Previous

Eppinga Bouwmaterialen

Next

Klant: Eppinga Bouwmaterialen

Website: eppinga.nl

Referenties in de branche geven de doorslag

In Drachten zit groothandel in bouwmaterialen Sj. Eppinga. Begin 2012 betrok het bedrijf – dat niet alleen handelt in allerlei bouwmaterialen, maar ook een grote speler is in hardhout en kozijnen en zelf importeert – zijn pand in Drachten.

“Het pand heeft een oppervlak van 5.000 m2”, vertelt mede-eigenaar Sjoerd Eppinga. “Door het logisch in te richten, kunnen we die oppervlakte optimaal benutten.”

De keuze voor handelssoftware

Van de vele aangedragen softwareleveranciers koos de Friese groothandel vijf bedrijven voor een kennismakingsgesprek. “Dat ging op basis van korte telefoongesprekken”, vertelt Eppinga. “Tijdens die kennismakingsgesprekken leer je bedrijven snel kennen aan de hand van de vertegenwoordiger”, weet Groot Enzerink. “Het gaat er niet alleen om hoe hij eruit ziet, maar ook wat hij zegt. Zo vind ik dat hij alleen zijn product moet verkopen en niet andermans producten afkraken.” In een week tijd heeft Sj. Eppinga alle vijf bedrijven op bezoek gehad. “Tussen die vertegenwoordigers zaten kleurrijke personen.” De softwareleverancier uit het Brabantse Veghel juicht dit selectietraject van harte toe. “Zo komt het zoekende bedrijf erachter wat het wél en níét wil”. Die mening deelt Groot Enzerink. “Het gaat om een grote investering en een langdurige relatie. Dan is het ook belangrijk dat het klikt tussen ons en de softwareleverancier.”

Online informatie

Eppinga’s schoonvader gaf de tip over ERP software, waarin alle processen kunnen worden ondergebracht. Deze software hanteert hiervoor één database, dus hoeven data slechts eenmaal te worden ingevoerd. Voor meer informatie vroeg Eppinga online een informatiepakket aan. “Zo kwam hij bij ons terecht”, legt sales manager Rutger Scherpenhuysen uit. “Wij richten ons onder meer op groothandels in bouwmaterialen. Ieder bedrijf dat online aangeeft in die sector te zitten, komt bij ons terecht.”

Resultaten

  • Data slechts één keer invoeren
  • Een geautomatiseerd drive-through-magazijn
  • Tijdwinst behalen met ERP software

Wilt u meer te weten komen over hoe onze software u kan helpen, neem contact met ons op.

Lees het hele artikel hier.

//

Bij zo’n langdurige relatie moet het gevoel goed zijn. Bij referenties kunnen ze zien hoe de software in de praktijk werkt. Onze klanten zitten in het hele land, dus meestal ook in de buurt van een potentiële klant.

 

 

ERP software voor je handelsbedrijf

Handelssoftware

Alle modules binnen ons ERP systeem zijn ontwikkeld voor de handel en ondersteunen je bij jouw belangrijkste taken als inkoopmanagement, voorraadbeheer, verkoop en service.

Regionale Websites:
Nederland | België | Zuid Afrika | Kenia | VK, Hoofdkantoor | Ierland | VS en Canada | Australië