Skip to content

HIG

Verkeerstechniek

Previous

HIG Building Solutions

Next

Klant: HIG

Website: hig.nl

Alles maar één keer hoeven te doen

De HIG Groep (HIG) opereert in de markt van elektrotechniek, verkeerstechniek, verkeerssystemen en telecommunicatie en heeft vestigingen in Reeuwijk, Heerhugowaard en Nieuwegein.

HIG werkt met het standaard softwarepakket van voor installatietechniek en projectadministratie. Dankzij een vooruitziende blik, efficiency en innovatie heeft zij haar omzet in de afgelopen vijf jaar weten te verdubbelen.

Projectsoftware

Ondanks de verdubbeling van haar omzet verzorgt moederbedrijf HIG Beheer de complete bedrijfsadministratie met hetzelfde aantal personeelsleden als voor de groei. HIG startte bijna een kwart eeuw geleden met de activiteiten en heeft zich ontwikkeld tot een hoogwaardig installatiebedrijf. Zeven jaar geleden besloot zij uit te zien naar andere softwarepakketten. De doelstelling was om de problematiek vanuit de bedrijfsprocessen aan te pakken. Daartoe wilde de directie een integrale oplossing, zonder al te veel maatwerk in de automatisering. De uiteindelijke keuze viel op de standaard oplossing AGP Projects voor de installatiebranche. Nu zijn de Beheersmaatschappij en haar vijf dochters met 4 kleindochters intensief gebruiker van nagenoeg alle modules van AGP Projects.

Nieuwe ERP Software

Door de verkoop in 1999 van een deel van het bedrijf kwam energie vrij om aan de weg te timmeren en ontstond ruimte voor groei. ”Niet alleen kwam het millenniumprobleem en de euro op ons af. Ook de toenmalige automatisering zou niet toereikend zijn voor de plannen die wij voor de toekomst hadden. Reden om de koppen bij elkaar te steken en ons te bezinnen op de aanschaf van nieuwe software”, vertelt directeur Klaas van der Bent. “Wij zochten een integrale oplossing voor ons bedrijf met verschillende disciplines.” HIG stelde een eisen- en wensenpakket op en zocht en vond een extern adviesbureau. Uit het door hen verrichte onderzoek kwamen uiteindelijk drie softwarebedrijven uit de bus die voldeden aan de door HIG gestelde blauwdruk. De bedrijven kregen cases om te laten zien wat zij voor het installatiebedrijf konden betekenen. Van der Bent: “De eerste keuze viel gelijk op AGP. Zij leken de meest passende IT-oplossing voor onze organisatie te hebben. Hun filosofie sloot goed aan op die van ons en met de contactpersonen klikte het meteen, daardoor werd een basis van vertrouwen gelegd.”

Resultaten

  • Ondanks verdubbeling omzet, hetzelfde aantal werknemers
  • AGP Projects een grote rol in succes gehad
  • Beheersmaatschappij en 4 dochterondernemingen gebruikers van AGP Projects

Wilt u meer te weten komen over hoe onze software u kan helpen, neem contact met ons op.

Lees het hele artikel hier.

//

Elke euro die het bedrijf binnenkomt én verlaat, kan door de directie worden gevolgd. HIG Telecommunicatie ging zonder procesonderbreking ‘live’ met logistiek, calculatie, project- en financiële administratie.

 

 

ERP software voor je handelsbedrijf

Handelssoftware

Alle modules binnen ons ERP systeem zijn ontwikkeld voor de handel en ondersteunen je bij jouw belangrijkste taken als inkoopmanagement, voorraadbeheer, verkoop en service.

Regionale Websites:
Nederland | België | Zuid Afrika | Kenia | VK, Hoofdkantoor | Ierland | VS en Canada | Australië