Skip to content

Howarth Timber

Houthandel

Previous

Howarth Timber

Next

Klant: Howarth Timber

Website: www.howarth-timber.co.uk

Howarth Timber maakt de juiste software keuze!

Howarth Timber is een groothandel in hout en bouwmaterialen, met ongeveer 1000 werknemers, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

Paul Cornford, Group Information Systems Manager, heeft een team dat verantwoordelijk is voor de IT-infrastructuur van de hele Howarth Timber Group, evenals de implementatie en ontwikkeling van alle bedrijfssystemen die worden gebruikt. Paul maakte deel uit van het team dat koos voor K8. De software werd per filiaal geïmplementeerd, verspreid over diverse maanden in 2004. Het is van cruciaal belang om de juiste software te kiezen om een bedrijf van deze omvang in goede banen te leiden. Het advies van Paul aan collega’s die belast zijn met een soortgelijk project: “Blijf niet hangen in het schrijven van een vereistenpakket. Maak een lijst, houd het eenvoudig en oordeel op basis daarvan. We gebruikten het ‘MoSCoW’-principe om onze lijst met prioriteiten op te stellen.”

De keuze voor handelssoftware

Wij hebben voor KCS gekozen op basis van hun vermogen om de must-haves min of meer onmiddellijk te kunnen leveren, net als de stabiliteit van het bedrijf als een leverancier op de lange termijn. “Wat betreft wie je moet betrekken bij het opstellen van deze boodschappenlijst voor functionaliteiten, zei Paul dat het cruciaal is om degenen te betrekken die bekend zijn met de praktische zaken in het bedrijf. “Ze zullen veel meer op de hoogte zijn van de dagelijkse bedrijfsvoering dan iemand in een hoge functie.” Nadat de keuze is gemaakt, beveelt Paul aan dat je moet anticiperen op de impact van de verandering en aanpassingen die het nieuwe systeem met zich meebrengen als het geïnstalleerd is. Net als de hoeveelheid training die eindgebruikers nodig hebben.

Must haves

Howarth Timbers lijst van ‘must haves’ bevatte onder andere robuuste en capabele financiële controles. “Het financiële team wilde het bedrijf beheren met behulp van het bewijsmateriaal dat ze hadden in de financiële grootboeken”, legde Paul uit, “zonder dat ze verwikkeld raken in wat de handelscomponenten van het systeem doen. We hadden ook een systeem nodig dat ons in staat stelde om op een flexibele manier te verkopen en de handelsmechanismen te ondersteunen die we op dat moment gebruikten. Onze derde ‘must have’ was voorraadbeheer. Voordat K8 werd geïntroduceerd, hadden we geen enkele vorm van voorraadcontrole in gebruik. We konden eventuele voorraadverliezen, winst of schade niet op een betrouwbare manier meten.

Resultaten

  • De introductie van robuuste financiële controle
  • Een flexibel systeem dat alle handelsmechanismen van de groep ondersteund
  • Accurate voorraadniveaus waar verkopers op kunnen bouwen

Wilt u meer te weten komen over hoe onze software u kan helpen, neem contact met ons op.

Lees het hele artikel hier.

//

Bij zo’n langdurige relatie moet het gevoel goed zijn. Bij referenties kunnen ze zien hoe de software in de praktijk werkt. Onze klanten zitten in het hele land, dus meestal ook in de buurt van een potentiële klant.

 

 

ERP software voor je handelsbedrijf

Handelssoftware

Alle modules binnen ons ERP systeem zijn ontwikkeld voor de handel en ondersteunen je bij jouw belangrijkste taken als inkoopmanagement, voorraadbeheer, verkoop en service.

Regionale Websites:
Nederland | België | Zuid Afrika | Kenia | VK, Hoofdkantoor | Ierland | VS en Canada | Australië