Skip to content
 

Product Informatie Management volgens de laatste standaarden

Artikelbeheer is een belangrijk onderdeel voor elke groothandel. Artikelbeheer wordt ook wel Product Informatie Management genoemd. Of in het kort PIM. Het beheren en verstrekken van de juiste productinformatie en – kenmerken is in de huidige online markt erg belangrijk. Zowel door consumenten als door zakelijke internetgebruikers wordt vaak gezocht op steekwoorden en enkelvoudige kenmerken en dan kan onjuiste of ontbrekende data het verschil maken tussen wel of niet gevonden worden. Om je omni-, multi- of cross channel distributie goed te kunnen voorzien van de juiste content, kan een Product Information Management systeem zeer waardevol zijn


Flexibiliteit

Met behulp van de BizzLayer Product Information Management (PIM) module kan je eenvoudig je producten en alle bijbehorende kenmerken en bestanden beheren. Je kunt stamgegevens importeren of automatisch laten bijwerken uit interne en externe systemen van derden - zoals bijvoorbeeld een ERP systeem. Deze gegevens kunnen worden beheerd, gecontroleerd en aangevuld, om vervolgens weer terug te schrijven of te exporteren naar andere systemen of bestanden.

“Combineer producten en kenmerken in één webapplicatie, geschikt voor alle moderne platformen en apparaten.”


Uitdagingen zonder PIM systeem

Wanneer bedrijven nog niet werken met PIM software wordt productinformatie meestal beheerd in verschillende databases en systemen. Dit kan zorgen voor verschillende problemen:

 • Er is geen totaaloverzicht in het productassortiment dat wordt gevoerd
 • Productinformatie wordt per systeem op verschillende manieren vastgelegd
 • Productinformatie is niet compleet, niet up-to-date of niet correct
 • Productinformatie is niet geschikt om klanten te verleiden tot aankoop, of is niet goed opgesteld vanuit SEO perspectief

Voordelen van een PIM systeem

Waarom kan een PIM systeem zeer waardevol zijn?

 • Eenvoudig en efficiënt beheren van je producten
 • Kunnen vertrouwen op productinformatie
 • Verhoogde vindbaarheid van producten in zoekmachines
 • Verbetering van de verkoopbaarheid van producten
 • Verhoogde kwaliteit van je product data
 • Alle benodigde data op één centrale locatie
 • Integratie mogelijke andere interne en externe systemen
 • Eenvoudig uit te breiden met je eigen specifieke kenmerken en indelingen

Wat kunnen wij betekenen?

Ieder handelsbedrijf heeft zo haar eigen specifieke wensen en eisen die soms niet in de standaard oplossingen voorhanden zijn. Ons uitgebreide portfolio van ERP software, add-ons, integratiemogelijkheden én dus ook een PIM systeem speelt in op de specifieke eisen van de groothandel. Wil je hier meer over weten neem dan contact met ons op.

Download PIM brochure  

 

ERP software voor je handelsbedrijf

Handelssoftware

Alle modules binnen ons ERP systeem zijn ontwikkeld voor de handel en ondersteunen je bij jouw belangrijkste taken als inkoopmanagement, voorraadbeheer, verkoop en service.